Forsiden Antenner Radiostationer Software Diplomer Contest DXCC QSL info QSL cards
Test Start Test OU2I Test XP2I Test ZF2EE AADX OZ5E IARU OZ1HQ IOTA-pedition
Opdateret: 28.7.2019
Links til oplysninger om Contest.

     
En god dansk side om DX !

     


ALL ASIA CW CONTEST 2012

Jeg fik en mulighed som jeg glædeligt tog imod. Invitationen kom fra Stjær hvor jeg fik lov at
låne stationen OZ5E under All Asia CW Contesten 16/17 juni 2012.

Fredag efter arbejde pakkede jeg mine ting og drog afsted mod

HØNSEHUSET PÅ JYLLANDS HØJDERYG

Det var ikke svært at finde frem til - jeg kiggede efter antenner :o)

Jan, OZ1ADL tog imod mig og viste mig tilrette på stationen. Der var lige en del teknik jeg skulle have lært og da det hele var nyt for mig blev jeg glad for al den automatik til antenneomskifter, rotorstyring, PA afstemning o.s.v.
Ved hjælp af forskellige programmer på en computer var det muligt at styre det hele fra den operatørplads jeg sad ved.
Jeg var en tur i "teknik-rummet" og se de fjernstyrede antenneomskiftere og diverse filtre. Der er bare mange ledninger, vil jeg sige  :o)

Der var meget forskelligt udstyr på radiostationen, men de ting jeg brugte var:
Yaesu FT-1000 Mark V og ACOM 2000 PA.
Det er lækkert udstyr og heldigvis kunne begge dele køre QSK, som jeg har meget svært ved at undvære.

Antenner var Log-periodisk til 10-12-15-17-20-30-40M   -   5 elm mono til 15M   -   5 elm mono til 20M
3 elm mono til 40M   -   Full size vertikal til 80M   og   160M.
Desværre var kun rotoren til 5 elm 15M i orden. De andre antenner stod fast med retning NE med undtagelse af 20 meteren som drejede med vinden. Du kan se en grundplan her.

Nå, men jeg fik pakket min computer ud og forbundet til radioen så den kunne aflæse frekvensen. Og jeg fik forbundet mine hovedtelefoner og min paddle så det var muligt at køre CW. Hovedtelefonerne brugte jeg nu ikke meget da jeg havde hele stationen for mig selv og bare kune larme med morsesignaler ud i rummene   ;o)

Udstyret var klar og afprøvet ved klokken 22:30, så jeg tog lige et par timer på øjet og var klar til start klokken 02:00 lørdag morgen.


Så er jeg klar til at starte. Cola, nødder, Bananer og chokolade - så holder man fint en nat igennem.

Det var helt sjovt at køre uden hovedtelefoner og bare lade morsetegnene brage ud i rummet.All Asia DX Contest 2012
Jeg deltog med kaldesignalet OZ5E i testen.

Endnu en af de contester som tæller til World Champ og det forstår jeg ikke da det jo er en lokal test og ikke en WW. Generelt er tester hvor man kun kan kontakte bestemte områder lidt kedelige og den her blev ingen undtagelse.
Selvfølgelig hjælper det ikke at condx er helt i bund det meste af søndagen. Søndag blev en lang sej kamp for at få nogle enkelte QSO'er men jeg fik da nogle gode multiplier på især 40 og 80 meter søndag aften.

Som du kan se på billedet herunder fik jeg sovet lørdag fra 15 til 17z og igen søndag fra 00 til 05z. Søndag fra 06-16z var der stort set ingen AS stationer så jeg brugte tiden til at køre lidt andre DX på 40M med mit eget kaldesignal. Senere kørte jeg nogle af de AS-stationer jeg manglede til DXCC med kaldesignalet OU2I, men det var ikke så smart som du kan læse om længere nede.
Og så var jeg ude og dreje 40M antennen så den pegede direkte mod Japan. Det var noget med en meget lang snor og en tur i en regnvåd kornmark :o(

Efter klokken 17z blev der kun kørt 40M og nogle få på 80 og 160M (de var gode multipliers :o)Og hvad blev så resultatet?
Ja herunder kan du se hvad jeg har i loggen og længere nede følger de endelige resultater.
Og for ligesom at forstærke mit udsagn om dårlig condx søndag kan jeg fortælle at jeg havde kørt 526 QSO'er om lørdagen. Og jeg havde forventning om komme op over 800 ialt om søndagen, men sådan gik det jo desværre ikke.
Er du en af de operatører som kørte med, ved du hvordan det var søndag.Herunder en oversigt over nogle af de asiatiske lande som jeg fik kørt. Fordelingen pr. bånd.


Og så mødte jeg jo et par OZ'ere.
Jeg fik snakket med OZ4FF (Karsten) og OU2W (Lars og Nils Bo). Og undervejs hørte jeg bl.a. OZ7EA (Elin), OZ8SW og OZ2TF (Ole).
Altid hyggeligt lige at hilse på.

Søndag blev for kedelig så jeg var lidt aktiv som 5P12EU i et par timer ind i mellem på 40M hvor jeg hurtigt kørte små 100 EU'er :o)


Herunder kan du se de endelige resultater   #1 Denmark - #19 Europe - #30 World :Som du kan se har jeg også indsendt log for de 7 QSO jeg kørte med mit eget kaldesignal OU2I for at modparten kan få sine point (og jeg forhåbentlig kan få QSL for nye lande). Fordi jeg har 2 indsendte logs som henfører til OZ1BII tæller resultatet ikke med til WRTC kvalifikationen og det gør at jeg mister 305 gode point i den samlede stilling og dermed rykker nedad på listen.


  TIL TOP


OZ1BII - OU2I - 5P2I - XP2I  -   Mail til mig - Alle informationer på disse sider gives uden nogen form for garanti af rigtigheden og er kun beregnet til almindelig information. Jeg skriver om mine oplevelser som radioamatør, om mine stationer (Ten-Tec Argonaut 509 5W, Ten-Tec Century 21, Ten-Tec Triton 540, Yaesu FT-450, Ten-Tec Eagle 599) og antenner (LW, W3DZZ dipol og 3 element Hygain 10-15-20 samt diverse trådantenner) og byggeprojekter. Best 73 de OZ1BII  -  Videoredigering www.abmedia.dk