Forsiden Antenner Radiostationer Software Diplomer Contest DXCC QSL info QSL cards
DX Blog XP2I Blog ZF2EE Blog D44EE Blog
XP2I   Feb 2012 XP2I   Maj 2012 XP2I   Sep 2012 XP2I   Nov 2012 XP2I   2013


Kangerlussuaq Februar 2012

English translation of this website using Google translator.


           


Card printed by LZ1JZ  -  Du kan se flere billeder på min anden hjemmeside.

Så er turen til Kangerlussuaq slut for denne gang.
Ankom den 24.februar klokken 13:00 UTC og fløj hjem den 28. februar klokken 16:00 UTC.

Allerførst vil jeg gerne takke Jesper OX3KQ for hans uvurderlige hjælp til en helt "grøn" radioamatør som aldrig tidligere har prøvet at være aktiv udenfor hjemmets fire vægge.
Jesper hentede mig i Roklubben den første aften klokken 22.30 UTC. Han vidste at jeg var meget spændt på at komme i luften og vi kørte op til klubhuset i fuldstændig mørke. Jeg medbragte en lille kuffert med min radiostation, min morsenøgle og min bærbare computer.
Det var meget spændende at komme ind i klubhuset og som du kan se på billederne er det et rigtigt radioshack med alt hvad man behøver plus lidt til. Selv om der var minus 33 grader celsius udenfor var her dejligt lunt opvarmet af en oliekamin og et sindrigt hjemmebygget ventilationssystem.

Jesper havde en ældre Bencher nøgle som vi satte til hans radio og så startede jeg ud på 20 meter med hans homemade beam og et KW PA trin. Klokken 23:34 UTC kørte jeg min første QSO med WA6WSI, William i Arizona USA.
1½ time senere havde jeg kørt 108 QSOer med 12 forskellige lande heraf flest Nordamerika (USA/Canada) og Asien (Japan/Arktisk Rusland). 3 europæiske stationer og 3 Sydamerikanske.
Det var en god start og 5-10 minutter efter min første QSO var der en god Pile-UP så jeg skiftede til split operation. Det fungerede helt fint og med KW signalet havde de ingen problemer med at høre mig i den anden ende :o)

Næste gang jeg var aktiv var søndag den 26. fra klokken 13:50 til 20:50 UTC. Da fik jeg monteret min egen radiostation og blev koblet på en anden af Jespers antenner - en 6 element beam til 10 meter. Der var gode forhold på 10 meter og efter at have fået tunet stationen og kaldt CQ en enkelt gang kom OZ5DX bragende ind med et meget kraftigt signal. Hans's signal gik utroligt stabilt igennem og der var super forhold til Europaforbindelser.

Der var hurtigt Pile-Up igen og jeg kørte knap 100 QSO'er i løbet af den første timestid. Efter en pause kørte jeg 235 i den næste 3 timer så det var bare super.
Så var vi ude og kigge antennerne efter og fik mig koblet på 17 meter 3 element Beamen. Jeg var kun aktiv en lille ½ times tid på 17 meter båndet så måtte vi lukke ned. Men det havde været en rigtig god dag med mange QSO'er i loggen og jeg havde rigtig fået luftet min Ten-Tec radiostation med flere flotte rapporter.

Mandag den 27. var sidste dag jeg havde mulighed for at køre noget radio. Jesper kørte os op på bjerget lige over middag og jeg fik min station sat til 20/17 meter antennen hvor der var god aktivitet.

Jesper kørte tilbage på arbejde og Kasper og jeg var lidt omkring ved stationen for at tage nogle billeder. Bag efter tog Kasper kamera og gik de 8 kilometer fra bjerget og ned til hotellet i minus 37 grader medens jeg, lunt og behageligt kunne være aktiv på radioen  :o)

Inden jeg nåede at starte rigtigt op lukkede 17 meter båndet.

Det begyndte med at signalerne blev hæse og døde derefter ret hurtigt. Båndet blev fuldstændigt ubrugeligt. Jeg prøvede at skifte til 20 meter, men det var også lukket og det samme var de andre bånd. Så de 3 timer jeg havde til radioaktivitet var ikke til noget. Jeg fik kørt 17 QSO'er - øv øv.

Det var første gang jeg besøgte Grønland og første gang jeg mødte Jesper.


Når man ikke har været i Grønland før bliver man overvældet af den flotte hvide sne og det barske landskab. Temperaturen lå omkring de minus 35 grader celsius det meste af tiden, men den var lige nede omkring minus 43 grader da vi var på hundeslædetur ud af fjorden.
Jeg har lige [08-03-2012] hørt fra Jesper at temperaturen nu ligger konstant under de minus 40 grader.

Det var en rigtig god tur og en stor oplevelse som jeg gerne vil prøve igen.
Så må jeg se hvornår jeg får chancen næste gang :o)

Tak til alle dem som kaldte mig og God DX

Samlet var jeg aktiv på båndene i 6 timer og 20 minutter, kørte 491 QSO'er med 45 lande.  TIL TOP

 - Licensen er i hus
 - Kaldesignalet er XP2I
 - Indkvartering og forplejning er på plads

[09.02.2012] - Nu nærmer afrejsetidspunktet sig. Jeg har fået samlet varmt tøj og fået lavet en huskeliste over det grej jeg skal have med på turen. Heldigvis skal jeg ikke have antenner og strømforsyninger med så vægten kan holdes nede på ca. 10Kg. Så er der også plads til lidt tøj :o)

Jeg håber at kunne være aktiv på de lave bånd - især 160 meter og 80-40-30-17 meter. Jeg vil oplyse frekvenser og tidspunkter her på siden hvis jeg får internetforbindelse.
De lave bånd skulle være gode til EU fra Kl. ca. 18 UTC og til NA nogle timer senere.

Foreløbig plan for aktivitet er:
24. februar Kl. 20 - 23 UTC
25. februar Kl. 15 - ?? UTC
27. februar Kl. 15 - ?? UTC

[11.01.2012] - Sendelicensen er lige kommet ind af døren og var ventet med spænding. Jeg startede med forberedelserne tilbage i november 2011 hvor jeg undersøgte mulighederne for sendetilladelse og hvilke rejseselskaber der havde
ture til Grønland.
Jeg bliver aktiv fra Kangerlussuaq (Sdr. Strømfjord) sidst i februar måned.

Det er nok verdens mindste DXpedition da deltagerne kun består af min søn (ikke radioamatør) og mig selv. Jeg vil prøve at være så aktiv som mulig når ikke der er udflugter og andre aktiviteter.

Mine planer er:

  > Aktivitet 24. - 27. februar 2012
  > Tidspunkter bliver nok omkring 15-03 UTC
  > QRV på HF båndene 160 - 10 meter hvis muligt
  > Mode bliver udelukkende CW
  > Stationen bliver min Ten-Tec Eagle 599


Jeg har kontakt med Jesper / OX3KQ som har inviteret mig til at benytte klubhuset på Black Ridge hvor der findes antenner og andet udstyr - hvis du vil have mere information om stedet kan du læse her.

Det var planerne - så må vi se hvordan det føres ud i virkeligheden.
Jeg er begyndt at finde det varme tøj og de praktiske sko frem.  TIL TOP

OZ1BII - OU2I - 5P2I - XP2I  -   Mail til mig - Alle informationer på disse sider gives uden nogen form for garanti af rigtigheden og er kun beregnet til almindelig information. Jeg skriver om mine oplevelser som radioamatør, om mine stationer (Ten-Tec Argonaut 509 5W, Ten-Tec Century 21, Ten-Tec Triton 540, Yaesu FT-450, Ten-Tec Eagle 599) og antenner (LW, W3DZZ dipol og 3 element Hygain 10-15-20 samt diverse trådantenner) og byggeprojekter. Best 73 de OZ1BII  -  Videoredigering www.abmedia.dk