Forsiden Antenner Radiostationer Software Diplomer Contest DXCC QSL info QSL cards
DX Blog XP2I Blog ZF2EE Blog D44EE Blog
XP2I   Feb 2012 XP2I   Maj 2012 XP2I   Sep 2012 XP2I   Nov 2012 XP2I   2013


Kangerlussuaq Maj 2012

Opdateret d. 8.2.2016
English translation of this website using Google translator.


               


Så er jeg kommet tilbage fra min tur til Kangerlussuaq den    25. - 28. maj 2012

Herunder kan du læse lidt om hvordan det gik og se nye billeder.
siden om Contest kan du læse hvordan det gik i WPX Contesten.
Endnu engang skal der lyde en kæmpe tak til Jesper OX3KQ for hans gæstfrihed og hjælp med transport og justering af antenner og hans gode råd inden det hele startede. Uden Jespers hjælp havde jeg ikke nået så langt.

Du kan se flere billeder på min anden hjemmeside.

   
OX3KQ Jesper arbejder med antennerne så de passer til CW-båndet.


Udsigten mod klubhuset fra bakken hvor der er plads til en 80 meter 1/4-bølge vertikal med mange radialer.

   
Klubhuset og antennetårnet som er en god arbejdsplads når man bygger og justerer antenner. Den nederste antenne er den 2 element foldet Yagi der peger mod Europa og som jeg brugte til at køre 20M test. 3 element hjemmebygget Yagi på en 10 meter mast beregnet til 20 meter og 17 meter. Den kan hæves så den bliver højere.
Denne antenne brugte jeg under testen til NA og SA.


Så nåede jeg de magiske 2 millioner point som skulle til for at slå verdensrekorden i kategorien Single-Operator 20 meter Low Power.
Det næste mål var H23W rekorden fra 1992 på 3.635.494 point i Non-Assisted kategorien, men jeg nåede ikke over 3 millioner point.
Foreløbig ser det ud til at jeg har vundet 20Meter LP i 2012 for både Assisted og Non-Assisted med mine 2.9 millioner point.
Se mere om Contesten på denne side om Contester.

 
Kangerlussuaq, Grønland i centrum. Området mellem 330 og 30 grader (nord) var permanent lukket, så jeg havde ingen mulighed for at komme til Japan og Australien. Her var en stor klippeblok som jeg ikke kunne lade ligge uden min "autograf" :o)         (Længe leve Photoshop ;o)


  TIL TOP


[23. maj 2012] - Jeg tager til København i morgen og flyver så derfra fredag morgen ca. klokken 09.00 DST. Efter ca. 4½ times flyvning lander jeg i Kangerlussuaq klokken ca. 09.30 Grønland lokal tid. Så er der lige nogle timer til klargøring af antenner og min radio og klokken 22.00 GLK går testen igang.

Jeg håber vi mødes på båndene i løbet af weekenden.
[18. maj 2012] - 6 dage til afrejse.
Jeg har monteret roofingfilter i min radio. Et 600Hz og et 250Hz filter til CW er nu monteret i "Ørnen". Egentlig fungerer DSP rigtig godt og filtrene giver kun forbedringer hvis der ligger en meget kraftig station tæt op af frekvensen. Det er godt på de lave bånd (160-40m) hvor der ofte er meget kraftige russiske stationer der ligger tæt ved hinanden.

Jeg har monteret ekstra SD kort i PC så jeg kan lave sikkerhedskopi af loggen undervejs i testen. Og så er der blevet ryddet op på SSD harddisken.

Sidste års resultat for WPX CW er nu tilgængelig på nettet og det har jeg gennemgået. Der er flere gode placeringer, men man kan godt se at der ikke har været for gode forhold sidste år. Det håber jeg så på at der er i år. Især håber jeg det er muligheder på de lave bånd, men det skal jeg nok ikke regne med. Der er jo omkring 130 solpletter lige nu og der er forudsagt at der vil være omkring 115 fra den 25. til den 31. maj. Det vil sige at der ikke vil være problemer med de høje bånd (forhåbentlig :o) men samtidig giver det ikke mange chancer på de lave.
[8. maj 2012]
Nu er der kun 16 dage til jeg tager op til Grønland igen. Jeg medbringer min Ten-Tec Eagle, min morsenøgle og min bærbare computer med UCX logprogram. Antenner og PSU låner jeg ved Jesper OX3KQ.
Jeg har prøvet at forberede mig til turen. Gennemlæsning af deltagerlogs gav ikke den helt store hjælp. Træning med Morserunner programmet var udmærket til at forbedre lytningen. Da jeg ikke kan styre afsendelse af morsetegn fra tastaturet til min radio mangler jeg at kunne tilslutte min paddle til computeren/Morserunner (jeg ved slet ikke om det kan lade sig gøre i programmet).

Faktisk skal jeg øve mig i at sende 4-taller. Jeg har en eller anden skræk for 4-taller der gør at det ofte går galt når jeg skal sende sådan et. Det er det der med ikke, at lade hjernen styre slagets gang  

Jesper, OX3KQ, har sendt mig lidt info omkring udbredelsesforholdene og det er jo et spil i lotteriet. 160 og 80 meter skal man slet ikke regne med er åbne på noget tidspunkt da solen jo ikke går ned og D-laget derfor ikke nedbrydes. 40 meter kan have nogle åbninger og 20 og 15 meter er gode. 10 meter kan være rigtig god hvis man fanger de rette tidspunkter.

Da jeg var aktiv i februar var der en åbning på 10 meter til EU hvor alle stationer lå med S9 og derover. Sådan noget håber jeg jo på igen og Jesper har antennerne til at udnytte det.
[12. april 2012]
Jeg er ved at forberede mig på WPX Contesten. Det gør jeg ved at hente mange af sidste års deltageres LOG's ned på computeren og så trækker jeg forskellige data ud af dem.
På den måde regner jeg med at kunne lave en "PLAN" så jeg kan få et rigtigt højt score :o)
Jeg vil komme med flere oplysninger om hvad jeg finder ud af senere når jeg har kigget på dem.
Foreløbig har jeg hentet ca. 100 logs fra Single Operator kategorierne og det er sjovt at se hvor forskelligt operatørerne bruger deres tid.Her ser du mit Setup til Contesten. Det er en Palm Radio Mini Paddle som sidder under stationen. Den kan du læse om her.

Link til Ten-Tec:
TEN-TEC Amateur Radio Equipment
TEN-TEC America's best and oldest manufacture of Commercial and Amateur radio equipment designed to provide the highest performance and greatest ease of use. Ten-Tec products set the standard for real world performance in the most rigorous and demanding applications.
Jeg har planlagt en ny tur til Kangerlussuaq i slutningen af maj måned 2012.
Det er meningen at jeg vil køre CQ World-Wide WPX CW Contest fra XP1AB radiostationen og jeg har fået aftalerne på plads. Flybiletter og overnatning i Old Camp er også bestilt og på plads.

Min plan er at deltage som Single Operator All Band Low Power CW i 36 timer og jeg medbringer min Ten-Tec Eagle 599AT, min morsenøgle og min bærbare computer (ligesom sidste gang jeg var i Kangerlussuaq).
Hvis udbredelsesforholdene er gode har jeg mulighed for at bruge antennerne som du kan se på billedet:Økonomien tillader ikke et længere ophold, så jeg ankommer om fredagen og rejser igen om mandagen.
Det kaldes vist en lyn-visit  

Jeg vil komme med flere oplysninger her på siden efterhånden som tiden nærmer sig og jeg ved mere.


  TIL TOP

OZ1BII - OU2I - 5P2I - XP2I  -   Mail til mig - Alle informationer på disse sider gives uden nogen form for garanti af rigtigheden og er kun beregnet til almindelig information. Jeg skriver om mine oplevelser som radioamatør, om mine stationer (Ten-Tec Argonaut 509 5W, Ten-Tec Century 21, Ten-Tec Triton 540, Yaesu FT-450, Ten-Tec Eagle 599) og antenner (LW, W3DZZ dipol og 3 element Hygain 10-15-20 samt diverse trådantenner) og byggeprojekter. Best 73 de OZ1BII  -  Videoredigering www.abmedia.dk